O privire în culise: cum ajunge rujul în tub?

privire de culise ruj borlind

Rujurile au devenit o parte indispensabilă a repertoriului de machiaj. Acestea sunt disponibile într-o mare varietate de culori și forme. De la lucios și mat la natural și rujuri pentru îngrijire – nu există limite în ceea ce privește varietatea. Vă divulg, cum ajunge la noi rujul în tub.

Deja în timpul barocului femeile foloseau rujuri colorate. Dar în acea vreme nu era atât de ușor de aplicat. Creioanele, presate din ceară, uleiuri și pigmenți de culoare, erau învelite doar în hârtie și necesita multă practică pentru a le distribui pe buze. La începutul anilor 1900, rujurile au fost introduse pentru prima dată într-un tub de metal. Astfel s-a născut must-have-ul pentru poșetă. Dar cum ajunge rujul în tub?

COMPOZIȚIA

Ca și în trecut, rujurile noastre sunt fabricate din ceară naturală și uleiuri vegetale. Caracteristica specială este că folosim ingrediente hrănitoare cum ar fi uleiul de jojoba pentru a menține suplețea pielii subțiri a buzelor. În plus, am renunțat la utilizarea de carmin, deoarece toate produsele noastre sunt vegetariene și vegane. Carminul este extras din cochiliile femelelor gestante de păduchii țestoși și datorită culorii roșii se găsește în majoritatea rujurilor.

DE LA PASTĂ LA RUJ

Acum vă voi prezenta procesul prin care trece rujul. Pas cu pas, vă voi arăta cum ajunge rujul în tubul metalic.

pasul 1 ruj borlind

PASUL 1

Toate ingredientele sunt amestecate, astefl se crează o pastă. Aceasta, este apoi încălzită într-un recipient din oțel și lichefiată. Masa lichidă este acuma pregătită pentru tub!

PASUL 2

Masa lichidă se introduce acum într-o mașină, care o injectează automat într-o matriță negativă a rujului, un fel de formă de prăjitură.

negativ ruj borlind
blog ruj tub borlind

PASUL 3

Ulterior, matrița este răcită în câteva secunde. Astfel pasta lichefiată se solidifică înapoi. Am putea deja să ne vopsim buzele cu aceste batoane colorate. Dar aplicarea nu ar fi suficient de confortabilă. Din această cauză, vârfurile rujului sunt acum comprimate cu presiune mare în tuburile noastre metalice de culoare antracit.

PASUL 4

Acum rujurile noastre sunt aproape gata. Dar, pentru ca acestea să aibă o strălucire specială și să fie rezistente, trebuie în final trecute rapid printr-un proces de încălzire. Pentru a face acest lucru, ele trec prin aer fierbinte de 225 de grade.

blog ruj borlind pasul 4
blog ruj borlind pasul 5

PASUL 5


După o verificare finală a calității, rujurile sunt ambalate și expediate în întreaga lume.

Bine de știut

Se prelevează probe din fiecare lot  de rujuri produs, pentru a verifica densitatea, intensitatea culorii și calitatea pastei de ruj.

După această mică incursiune în producția noastră, ați aflat cum ajunge rujul în tub. Știați că se spune că forma rujului pe care îl folosiți are o semnificație? Un ruj rotund, de exemplu, sugerează o persoană iubitoare cu un motto de viață “relaxat”. Pe de altă parte, se spune că uzura plată indică o persoană aventuroasă. Dacă rujul este încă în forma sa originală, înseamnă că preferi un mod de viață structurat. Ce spune rujul tău despre tine?

inka blog

Articol scris de:

INKA WOLLENSAK

PR & Content Manager

Ghid pentru ruj: care nunață mi se potrivește?
Close Coș
Close Wishlist
Închide Vizualizate recent
Close
Close
Categorii