Ghid pentru ruj: care nunață mi se potrivește?

boerlind blog Lippenstift Guide Welcher Lippenstift passt zu mir

Rujurile pur și simplu ne fac viața mai colorată – indiferent dacă este un roșu clasic, un roz jucăuș sau portocaliul în trend cu moda. Dar cine nu a avut această experiență: rujul pe care l-am admirat atât de mult pe Instagram sau la cea mai bună prietenă, nu ni se potrivește deloc. Motivul: culoarea nu se armonizează cu nuanța pielii. Pentru a alege țintit nuanța potrivită, am creat un ghid al rujului.

DETERMINAȚI NUANȚA TENULUI: CE NUANȚĂ AM?

În principiu, există trei tonuri de piele: deschisă, medie și măslinie până la închisă. Pentru a afla care este rujul potrivit pentru dvs., trebuie să fiți atenți și la subtonul tenului. Aici facem diferența între un tip de piele rece și unul cald. Un truc bun pentru a afla singure ce ton de piele aveți: aruncați o privire la culoarea venelor de pe încheietura mâinii. Dacă acestea sunt mai degrabă albăstrui la lumina zilei, aceasta indică un tip de piele rece. Dacă, în schimb, arată verzui, aveți un ton cald al pielii. Un alt indiciu îl oferă bijuteriile. Dacă bijuteriile din argint vi se potrivesc mai bine, aveți un subton rece. Dacă purtați bijuterii din aur pentru că acestea vă avantajează mai mult, aveți un tip cald. Și dacă nimic din toate acestea nu oferă nicio informație certă, cel mai bine este să cereți sfatul unei cosmeticiene.

Apropo, statistic s-a constatat, că patru din cinci femei au un ton  mai degrabă rece. În general: culorile în nuanțe de albastru, cum ar fi tonurile de violet și roșu închis, arată de obicei mai bine la tonurile reci. Nuanțele gălbui precum sunt cele de caisă și portocaliu se armonizează bine cu tonurile calde. Când testați rujul pe dosul palmei (neapărat la lumina zilei!), se observă de regulă imediat dacă dacă nuanță selectată face ca pielea să pară mai palidă sau o avantajează optic

TIP DE TEN DESCHIS: DE LA NUDE PÂNĂ LA ROȘU CIREAȘĂ

Persoanelor cu păr mai deschis la culoare și pielea deschisă li se potrivesc culori de contrast orice nuanță de roz, dar și roșu intens și portocaliu strălucitor. Brunetele și persoanele cu părul închis la culoare, cu tenul deschis aleg nunațe de lemn de trandafir sau nuanțe precum roșu cireașă  (Albă ca Zăpada vă salută!) și roz puternic. Cele cu păr roșcat, cu un ten deschis își găsesc culoarea perfectă în tonuri maro și nuanțe de afine. Tipuri de piele pentru comparație: cântăreața Gwen Stefani și Dita von Tees.

Nuanțe potrivite de ruj: Ice rose, Soft coral și Peach

nunate de rujuri borlind

TIP DE TEN MEDIU: DE LA NOUGAT PÂNĂ LA FRUCTE DE PĂDURE

nuante 3 rujuri borlind

Pentru persoanele care au culoarea naturală a părului între blond închis și castaniu mediu. Se potrivesc tonurile de maro cald, cum ar fi nuga și caramelul, precum și rozul aprins, caisă și toate tonurile de fructe de pădure. Femeile cu ten creol mediu și părul castaniu mediu sunt deosebit de norocoase. În acest caz – lor li se potrivește pur și simplu orice culoare de ruj! Tipuri de ten pentru comparație: actrița Mila Kunis sau Jessica Alba.

Nuanțe potrivite de ruj: Hot pink, Nude, Rosewood.

TIP DE TEN MĂSLINIU PÂNĂ LA ÎNCHIS: CIOCOLATĂ PÂNĂ LA CULOAREA VINULUI ROȘU

Un ten închis, care apare de obicei în combinație cu părul castaniu închis până la negru, este avantajat de toate tonurile de maro. Culoarea vinului roșul și culoarea vinetei creează un contrast de culoare armonios, la fel și un roșu aprins. Culorile deschise (cum ar fi rozul) sunt destul de nefirești în acest caz – deci mai bine țineți-le la distanță. Dacă doriți o nuanță nudă, cel mai bine se potrivește cel cu un subton maro sau o culoare delicată de somon. Tipuri de piele pentru comparație: cântăreața Beyoncé sau Jennifer Lopez.

Nuanțe potrivite de ruj: Cassis, Paris red, Sienna.

borlind nuante ruj blog

Sfatul editorului

Rujul se evidențiază cel mai bine pe buzele îngrijite. De aceea, vă recomand un peeling  o dată pe săptămână și să aplicați un produs de îngrijire zilnic. pentru aceasta suntpotrivite sunt peelingul  și balsamul de buze . Pentru ca rujul să dureze mult timp și să nu se întindă: folosiți întotdeauna un creion de contur buze într-o culoare potrivită. Știați că toate rujurile de la ANNEMARIE BÖRLIND sunt fără carmin și fără gluten? Conțin acidul hialuronic și ulei de jojoba, care fac buzele moi și catifelate. Acum sunteți adevărate profesioniste în alegerea culorii rujului! 

josephine rath

Articol scris de:

JOSEPHINE RATH
Josephine a fost director la revistele JOY & SHAPE și Beauty & Life. Din 2019 conduce propria companie de texte jurnalistice, producție foto și social media

Machiajul perfect pentru ochi albaștri și gri
O privire în culise: cum ajunge rujul în tub?
Coș
Wishlist
Vizualizate recent
Categorii