fbpx

O privire în culise: cum ajunge rujul în tub?

Nu ne putem închipui lipsa rujurilor din repertoriul de machiaj. Ele sunt disponibile într-o mare varietate de culori și forme. De la lucios și mat la natural și rujuri pentru întreținere – nu există limite pentru varietatea acestora. Vă divulg, cum ajunge la noi rujul în tub.

In timpul barocului femeile foloseau rujuri colorate. Dar în acea vreme nu era atât de ușor de aplicat. Creioanele, presate din ceară, uleiuri și pigmenții de culoare, erau învelite doar în hârtie și necesita multă practică pentru a le distribui pe buze. La începutul anilor 1900, rujurile au fost introduse pentru prima dată într-un tub de metal. Astfel s-a născut must-have-ul pentru poșetă. Dar cum ajunge rujul în tub?

COMPOZIȚIA

Ca și în trecut, rujurile noastre sunt fabricate din ceruri naturale și uleiuri vegetale. Particularitatea este dată de faptul că folosim ingrediente nutritive, precum uleiul de jojoba pentru a menține catifelată pielea subțire a buzelor. În plus, am renunțat la utilizarea de carmin, deoarece producția noastră este în exclusivitate  vegetarienă și vegană. Carminul este extras din femelele gestante de păduchii țestoși și datorită culorii roșii se găsește în majoritatea rujurilor.

DE LA PASTĂ LA RUJ

Vă conduc acuma pe drumul umplerii unui tub cu ruj. Pas cu pas vă voi arăta cum ajunge rujul în tubul metalic.

 

PASUL 1

Toate ingredientele sunt amestecate sub formă de pastă. Aceasta este apoi încălzită într-un recipient din oțel și lichefiată. Pasta formată este acuma pregătită pentru tub!

 

PASUL 2

Pasta se introduce acum într-o mașină, care o injectează automat într-o matriță, seamana cu o formă de prăjitură.

PASUL 3

Matrița este răcită în câteva secunde. Astfel, pasta se solidifică din nou. Am putea deja să ne vopsim buzele cu aceste creioane colorate. Dar aplicarea nu ar fi suficient de confortabilă. Din această cauză, vârfurile rujului sunt acum comprimate cu presiune mare în tuburile noastre metalice de culoarea antracitului.

PASUL 4

Acum rujurile noastre sunt aproape gata. Dar pentru ca acestea să aibă o strălucire specială și să fie rezistente, trebuie în final trecute rapid printr-un proces de încălzire. Pentru a face acest lucru, se trec prin aer fierbinte la 225 de grade.

 

PASUL 5

După o ultimă verificare a calității, rujurile sunt ambalate și distribuite în toată lumea.

Good to know

Se iau probe din fiecare lot de producție pentru a controla densitatea, intensitatea culorii și calitatea pastei de ruj.

       După această mică perspectivă asupra producției noastre, ați aflat cum ajunge rujul în tub. Știați că forma rujului folosit de dvs. dezvăluie ceva? Un ruj rotund, de exemplu, sugerează o persoană iubitoare care  are ca moto „ușor abordabilă”. Pe de altă parte, se spune că uzura plată indică o persoană aventuroasă. Dacă rujul dvs. este încă în forma sa originală, înseamnă că preferați un mod de viață organizat. Ce vă spune rujul dumneavoastră?

Machiajul perfect pentru ochi albaștri și gri
Ghid pentru ruj: care nunață mi se potrivește?
Close Coș
Close Wishlist
Vizualizate recent Close
Close

Close
Meniu
Categorii