Colagenul în produsele cosmetice – pentru o piele frumoasă

header articol Natucollagen 2

Colagenul este responsabil de aspectul plin de volum și fermitate al pielii tinere. Cu toate acestea, odată cu vârsta, organismul își reduce propria producție de colagen. Rezultatul: pielea se lasă și apar ridurile. Produsele cosmetice cu colagen au ca scop reîntărirea structurii pielii. Citiți aici cum funcționează acest lucru și din ce este alcătuit colagenul.


Ce este colagenul?

                                                                Colagenul este o proteină. Fiind o așa-numită proteină structurală, este o componentă principală a țesutului nostru conjunctiv. În stratul mijlociu al pielii, formează o rețea fermă împreună cu fibrele de elastină extensibile. Acesta amortizează epiderma, astfel încât aceasta să fie bine întinsă și să fie mai suplă deasupra. Colagenul are proprietatea specială de a stoca multă apă. Acest lucru oferă pielii o hidratare suplimentară și o face mai fermă.

human skin layers

DEGRADAREA COLAGENULUI - UN PROCES NATURAL

collagen articol

 

Din păcate, colagenul din pielea noastră se degradează cu aproximativ un procent pe an începând cu vârsta de aproximativ 20 de ani. În plus, fumatul, consumul de alcool și radiațiile UV favorizează formarea radicalilor liberi și, prin urmare, distrugerea structurii stabile a colagenului. Acest lucru înseamnă că fața își pierde conturul și se formează riduri fine – mai întâi la nivelul maxilarului și apoi pe obraji.

COLAGENUL ÎN PRODUSELE COSMETICE: CUM FUNCȚIONEAZĂ

Evident, colagenul joacă un rol cheie în procesul de prevenire a îmbătrânirii pieli. Așadar, este firesc să folosim proteina ca ingredient activ în produsele cosmetice. Prin urmare, colagenul se găsește adesea în produsele cosmetice în creme și produse pentru reducerea ridurilor. Trebuie menționat că proteina este prea mare pentru a pătrunde în straturile mai profunde ale pielii și pentru a stimula formarea colagenului acolo. Cu toate acestea, colagenul acționează asupra pielii din exterior. Acolo formează o peliculă care stochează apa. Ca urmare, colagenul are un efect hidratant și protejează pielea de uscare. Se simte mai fin și mai moale.

 

CUM POATE FI STIMULATĂ FORMAREA COLAGENULUI?

Doriți să sprijiniți formarea colagenului din piele și să reduceți la minimum degradarea colagenului? În acest caz, vă recomandăm produse cosmetice care combină colagenul cu alte ingrediente active inteligente, cum ar fi antioxidanții. Antioxidanții protejează împotriva radicalilor liberi, care sunt în mare parte responsabili de distrugerea colagenului din piele.
Apropo: colagenul este disponibil și sub formă de supliment alimentar. Acestea sunt vândute de obicei sub formă de capsule sau fiole de băut. Cu toate acestea, efectul acestor preparate nu a fost încă dovedit în mod concludent.

Cum poate fi obținut colagenul?

Colagenul este, de obicei, un produs de origine animală și este extras din porci, bovine și pește. Cu toate acestea, la ANNEMARIE BÖRLIND, în general, nu folosim extracte de animale în niciunul dintre produsele noastre. De aceea, suntem primul brand de cosmetice naturale care folosește colagen vegan.

Ce este colagenul vegetal?

Colagenul nostru pe bază de plante este derivat biotehnologic din porumb, soia și grâu. În plus, acesta poate reține umiditatea mult mai bine decât colagenul produs în mod convențional. Unde puteți găsi colagenul nostru vegan? În produsele noastre NATUCOLLAGEN BOOST.

COLAGEN VEGETAL CU GAMA NATU COLLAGEN BOOST

Colagenul în produsele cosmetice – pentru o piele frumoasă

Dacă produsele vegane și ingredientele eficiente sunt importante pentru tine, atunci avem vești bune pentru tine. Cu produsele noastre NATUCOLLAGEN BOOST, puteți experimenta  cosmeticele naturale eficiente: colagenul vegetal și ingredientele active din lupin alb asigură o hidratare intensă și stimulează producția proprie de colagen a pielii. Alte ingrediente completează formulele inteligente.

FACEȚI CUNOȘTINȚĂ CU BOOSTERELE NOASTRE DE COLAGEN

collagen fluid

 

Fluidul facial NATUCOLLAGEN BOOST întărește structura pielii, hidratează și umple ridurile. În plus față de colagenconține lupin alb, antioxidanții din laleaua neagră ce diminuează degradarea colagenului. Acest lucru face ca pielea să fie fermă și suplă.

96% ar recomanda lichidul facial NATUCOLLAGEN BOOST prietenilor.*

Serul de buze NATUCOLLAGEN BOOST  îți umple vizibil buzele. Colagenul vegetal și un booster din lupin alb hidratează și întinde pielea delicată a buzelor. Algele Wakame și piperul Szechuan  definesc conturul buzelor și reduc ridurile. Poate exista o senzație de furnicături sau o ușoară arsură la aplicare, care dispare după o perioadă scurtă de timp. Acest lucru se datorează piperului Szechuan, care stimulează circulația sângelui și, prin urmare, este inofensiv.

76% spun că buzele lor sunt mai pline după doar o singură aplicare.*

NC buze 1
nc decolteu

 

NATUCOLLAGEN BOOST Ser pentru gât și decolteu – este un produs de îngrijire deosebit de bogat. Serul netezește ridurile, întărește țesutul de susținere al pielii și hidratează. Colagenul nostru derivat natural este deosebit de hrănitor și ajută la întărirea pielii.

90% consideră că pielea gâtului și a decolteului lor este mai fermă după 2 săptămâni.*

Și cum rămâne cu sustenabilitatea?

Frumusețea și sustenabilitatea sunt strâns legate pentru noi, toți cei de la ANNEMARIE BÖRLIND. Acesta este motivul pentru care întregul lanț de producție și de aprovizionare a produselor NATUCOLLAGEN BOOST este neutru din punct de vedere climatic:
CO2 generat în timpul producției este compensat prin finanțarea unui proiect de apă potabilă în Cambodgia.

Acestea au fost cele mai importante fapte despre colagenul din produsele cosmetice și efectul acestuia asupra pielii noastre. Folosiți deja produse cosmetice cu colagen? Nu ezitați să ne anunțați în comentarii!

* Test de utilizator- cu 100 de persoane, durata testului: 4 săptămâni.

Care mască facială este cea potrivită?
Ce mască facială este cea mai potrivită pentru pielea mea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Coș
Close Wishlist
Închide Vizualizate recent
Close
Close
Categorii