Pe acoperișul lumii – Ulei de cireșe din Nepal

nepal blog cirese

Această plantă crește la poalele munților Himalaya, iar proprietățile sale speciale au fost un secret bine păstrat timp de secole. Vă arătăm ce poate face uleiul său și oamenii din spatele proiectului nostru social și ecologic.

În zonele îndepărtate și greu accesibile din Nepal, la o altitudine de 4.000 de metri, cireșul se simte ca acasă. Pentru a-l transforma în ulei, acesta este recoltat, iar semințele sale sunt presate la rece. În ultima etapă, uleiul este filtrat.

PROIECT DE ULEI DE CIREȘ ÎN NEPAL

Uleiul nostru de cireșe provine din Humla, una dintre cele mai sărace regiuni din Nepal. Este dificil pentru tinerele care trăiesc acolo să înceapă o educație, motiv pentru care sunt dependente de familiile lor. Dorim să schimbăm acest lucru și, prin urmare, susținem proiectul femeilor din mediul rural din Humla. Cu acest ajutor, femeile ar trebui să fie capabile să se finanțeze singure și să trăiască independent. Proiectul a fost fondat de consulul Nepalului, Ann-Katrin Bauknecht, care sprijină de mulți ani femeile din mediul rural cu ajutorul asociației de ajutor pentru dezvoltare.

jumla
jumla cirese
jumla linder
jumla fele

Nu numai că sprijinim femeile din mediul rural din punct de vedere financiar, dar le oferim și materiale pentru producție, cum ar fi  presa de ulei. În plus, dorim să le oferim femeilor un venit corect și sigur prin achiziționarea regulată a uleiului de cireșe extras.

CE POATE FACE ACEST ULEI RAR?

SEMINTE

Nepal: ढटेलो (Ḍhaṭēlō)

În medicina tradițională, uleiul de cireșe trandafirii, numit și ulei de dhatelo, este folosit pentru a trata reumatismul, vânătăile și durerile musculare. Uleiul are, de asemenea, proprietăți calmante pentru arsuri și răceli.


În Nepal uleiul de cireș sălbatic este folosit în principal pentru a pregăti mâncăruri cu orez și legume, deoarece este bogat în acizi grași omega nesaturați sănătoși și nesaturați și în vitamina E.

Știați că?

Efectul calmant a fost documentat cu secole în urmă în cărțile vechi ale mănăstirilor. Acesta calmează pielea stresată și iritată la scurt timp după aplicare. În plus, conform unor rețete vechi din secolul al VIII-lea, acest ulei prețios are un efect vindecător.

PRODUSELE NOASTRE CU ULEI DE CIREȘE

Uleiurile hrănitoare, cum ar fi uleiul Inca Omega, uleiul Kahai și uleiul de cireșe trandafii, întăresc bariera pielii și îi oferă suplețe. Ingredientul activ inovator din gălbenele protejează celulele de radiațiile nocive ale luminii albastre emise de telefoanele mobile, de exemplu, și protejează astfel pielea de îmbătrânirea prematură. Uleiul nostru facial 3 în 1 a primit mai multe premii pentru efectul său special.

ANNEMARIE BORLIND 3 in 1 Facial Oil Office 6014
ANNEMARIE BORLIND ANTI AGING CREAM MASK Office 11578

 

 

MASCA CREMĂ ANTI AGING oferă un ritual de răsfăț relaxant cu rezultate vizibile și efecte de durată. Uleiul de arbore de fistic și uleiul de dhatelo conținute în cremă netezesc vizibil ridurile și liniile de expresie și au un efect de lungă durată.

 

 

Crema pentru zona ochilor SYSTEM ABSOLUTE  are efect de fermitate este perfectă pentru zona solicitată din jurul ochilor, datorită efectului calmant al uleiului de cireșe Dhatelo.

4011061008467 10133742 ANNEMARIE BORLIND SYSTEM ABSOLUTE Glattende Augencreme Office 8257
Uleiul !Nara și efectul său special asupra pielii noastre
Microplastic în produsele cosmetice: atenție la acest aspect
Coș
Wishlist
Vizualizate recent
Categorii
Sansara.ro