Celulele stem vegetale în produsele cosmetice: ce se ascunde în spatele lor lor?

celule stem cosmetice naturale

Produsele de îngrijire a pielii ce conțin celule stem vegetale ne arată câte comori sunt încă ascunse în natură. Celulele stem sunt la originea întregii vieți și sunt cu adevărat multi-talentate datorită funcțiilor și modurilor lor speciale de acțiune. Vă voi arăta ce face ca celulele stem să fie atât de extraordinare, de ce nu vreți să vă lipsiți de ele în îngrijirea pielii și ce descoperiri am făcut în acest domeniu.

CE SUNT CELULELE STEM?

Fiecare organism, fie el uman, animal sau vegetal, este format dintr-o multitudine de celule. Fiecare dintre cele aproximativ 100 de trilioane de celule ale corpului unei ființe umane a provenit la un moment dat dintr-o celulă stem. Chiar și la vârsta adultă încă purtăm în noi aceste celule stem. Cu toate acestea, numărul lor scade de-a lungul anilor. În schimb, plantele au un număr mai mare de celule stem de-a lungul întregii lor vieți. Motivul pentru numărul mare este că plantele sunt expuse în mod constant la stresul din mediul înconjurător, cum ar fi radiațiile UV, insecte, etc. Cu ajutorul celulelor stem, ele își pot închide posibiliele leziuni provocate de factorii externi.

DE CE SUNT CELULELE STEM VEGETALE ATÂT DE SPECIALE?

Celulele stem vegetale au capacitatea extraordinară de a se diviza de un număr infinit de ori. În timpul diviziunii, se întâmplă ceva uimitor: celula se copiază pe sine și produce astfel o nouă celulă în același proces. Cu toate acestea, aceste noi celule nu sunt specializate pentru moment. Funcția lor este determinată, de exemplu, de hormonii vegetali. Prin urmare, dintr-o singură celulă stem se formează diverse celule cu funcții specifice în frunză, rădăcină sau floare.

Pielea noastră este expusă în mod constant la stimuli, cum ar fi soarele și influențele mediului înconjurător, și are nevoie să se regenereze continuu. Propriile celule stem ale corpului nostru contribuie la reînnoirea constantă a pielii. La un moment dat, acest proces încetinește pe măsură ce numărul de celule stem scade. Fiind un “material de construcție flexibil”, celulele stem vegetale pot consolida din nou țesutul pielii noastre, protejând celulele stem proprii ale pielii și sprijinindu-le în puterea lor de rezistență și regenerare.

Înainte de toate, celulele stem îndeplinesc un rol esențial: ele se regenerează. Datorită acestor puteri de autoreparare, celulele stem vegetale sunt atât de interesante pentru procesele metabolice ale pielii.

CUM SE OBȚIN CELULELE STEM VEGETALE?

Menționăm că în cadrul cercetării cu celule stem, materialul genetic al plantei nu este modificat. În condiții optime, controlate, componentele dorite ale plantei se multiplică. Astfel, se poate mări de mai multe ori concentrația unui anumit ingredient vegetal, fără să afecteze calitatea.

stem cosmetice borlind
avantaj ecologic borlind blog

AVANTAJUL ECOLOGIC
Extragerea celulelor stem are loc numai în laborator. Acest lucru înseamnă că multiplicarea are loc fără utilizarea de terenuri arabile și fără efectele nocive ale poluanților sau ale pesticidelor. Celulele stem pot fi obținute din toate părțile plantei. Alte avantaje ecologice sunt consumul redus de apă și reducerea gazelor cu efect de seră.

Un standard ridicat de sustenabilitate și un mod responsabil de gestionare a resurselor naturale pot fi foarte bine armonizate cu această metodă de extragere a materiilor prime.

CE LEGĂTURĂ AU TRANDAFIRII CU ASTA?

Trandafirii sunt un ingredient popular în produsele cosmetice naturale datorită caracterului lor versatil. Au un efect antiinflamator și de calmare a pielii, dar și de hidratare și netezire. În 2010, un nou soi de trandafiri de la crescătorul tradițional W. Kordes Söhne a fost prezentat la o expoziție de grădină din Villingen-Schwenningen: trandafirul din Pădurea Neagră. Acest trandafir se remarcă prin frumusețea și abundența de flori. Rezistența naturală la boli și vigoarea sa deosebită au atras atenția echipei noastre de cercetare.

trandafir padurea neagra

Împreună cu Akott Group Italia, echipa noastră de cercetare a dezvoltat două noi ingrediente active din celulele trandafirului: un extract liposolubil și un extract hidrosolubil. Celulele stem nu au fost extrase din flori, ci din frunze. Iar rezultatele sunt impresionante: atât extractul liposolubil (lipo), cât și cel hidrosolubil (hidro) au o influență asupra unui număr de activități biologice diferite care contribuie la bunăstarea celulelor pielii. Datorită acestei descoperiri științifice, extractele pot fi utilizate exclusiv de ANNEMARIE BÖRLIND. Dar ce pot face aceste ingredientele active și în ce produse pot fi găsite?

EXTRACTUL LIPOSOLUBIL

Hidratare: asigură un transfer mai bun de apă între celulele pielii și stimulează sinteza proprie de acid hialuronic. Se asigură astfel echilibrul optim de hidratare a pielii, astfel încât pielea se simte din nou elastică și uniformă.

Piele fermă: crește producția unei enzime care permite legarea colagenului și a elastinei și asigură o piele fermă. Această enzimă scade odată cu avansarea în vârstă.

Detoxifiere: Toxinele din mediul înconjurător favorizează îmbătrânirea prematură a pielii. Extractul ajută la detoxifierea pielii prin eliminarea toxinelor și transformarea lor în proteine sănătoase.

 

În crema de zi ENERGYNATURE, extractul liposolubil este folosit pentru prima dată exclusiv pentru îngrijirea pielii tinere – între 20 și 30 de ani-. Datorită ingredientului său activ special, ENERGYNATURE Day Cream a primit mai multe premii, inclusiv premiul German Innovation Award. Acest extract se mai găsește și în SHAKE-ul bifazic cu acid hialuronic.

ANNEMARIE BORLIND ENERGYNATURE Vitalizing Day Cream Office 5154
ANNEMARIE BORLIND Rose Blossom Vital Care Office 8021

 

 

EXTRACTUL HIDROLIPIDIC

Extractul din Shake-ul Rose Blossom Vital care activează sinteza colagenului propriu al pielii, inhibă degradarea rețelei de colagen și, astfel, contracarează îmbătrânirea pielii.

Aloe vera: Ce poate face o artistă în arta supraviețuirii în deșert
Uleiul !Nara și efectul său special asupra pielii noastre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș
Wishlist
Vizualizate recent
Categorii
Sansara.ro