Microplastic în produsele cosmetice: atenție la acest aspect

microplastice header

Întâlnim microplastic în viața de zi cu zi mult mai des decât credem. Este utilizat, de exemplu, în produse cosmetice sau în detergenți și agenți de curățare. Dar ce este microplasticul? De ce este atât de nociv pentru mediul înconjurător? De ce se folosește microplasticul în produse cosmetice și ce alternative puteți găsi în produsele ANNEMARIE BÖRLIND? Răspundem la toate întrebările în acest în acest articol.

Anual 8 milioane de tone de plastic ajung în mare în fiecare an. Este echivalentul unui camion de plastic pe minut. Experții estimează că până în 2050 va exista mai mult plastic decât pește în oceane. În oceane există deja mai multe particule de microplastic decât stele în galaxia noastră – aproximativ 300 de miliarde de stele.

În calitate de producător certificat de produse cosmetice naturale, este importantă pentru noi relația cu oamenii și natura. Pentru a  proteja sănătatea și mediul înconjurător, produsele ANNEMARIE BÖRLIND sunt fără microplastic. În schimb, folosim alternative naturale, ecologice, cum ar fi biluțele de ceară de jojoba.

CE ESTE MICROPLASTICUL ȘI DE CE ESTE UTILIZAT ÎN COSMETICĂ?

Microplasticul sunt particule minuscule de plastic cu dimensiunea între cinci micrometri și cinci milimetri. În produse cosmetice el este adesea folosit ca substanță ieftină de umplere, de legatură sau ca substanță abrazivă. De exemplu, sunt utilizate în produse de exfoliere pentru a elimina celulele moarte ale pielii.

În plus, microplasticul este adesea folosit sub formă de acrilați ca agent de îngroșare pentru stabilizarea gelurilor și emulsiilor. Acrilați sunt un produs sintetic, greu de descompus. Se folosește în special atunci când emulsificatorii nu pot fi folosiți pentru a îmbunătăți stabilitatea și durabilitatea produsului.

ANNEMARIE BORLIND EFFEKT PEELING Office 7642

În loc de microplastic folosim pentru produsele noastre de exfoliere bile de ceară de jojoba, sare de mare, granule de bambus sau enzime. Acestea nu sunt dăunătoare nici pentru pielea noastră și nici pentru mediu încornjurător. Prin utilizarea bilelor de ceară de jojoba, nu numai că evităm microplasticul dăunător pentru mediu, ci și promovăm proiectul nostru social și ecologic „Namib Desert Jojoba”, în cadrul căruia este extras ingredientul.

DE CE ESTE MICROPLASTICUL DĂUNĂTOR MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR?

Datorită dimensiunilor sale mici microplasticul nu poate fi filtrat complet din apă în stațiile de epurare și astfel ajunge în râuri, lacuri și mări. Plasticul ajunge să fie ingerat de balene, scoici, pești și alte vietăți și se acumulează în lanțul alimentar. În cele din urmă ajunge în corpul nostru prin băuturi și alimente.

 

Din această cauză, ANNEMARIE BÖRLIND respinge cu strictețe utilizarea microplasticului în produse cosmetice!

CUM PUTEM EVITA MICROPLASTICELE?

ACORDAȚI ATENȚIE INGREDIENTELOR
Greenpeace a întocmit o listă cu cele mai importante denumiri ale ingredientelor care indică un plastic:

Acrylate Copolymer (AC)
Acrylate Crosspolymer (ACS)
Dimethiconol
Methicone
Polyamide (PA, Nylon)
Polyacrylate (PA)
Polymethylmethacrylate (PMMA)
Polyquaternium (PQ)
Polyethylene (PE)
Polyethyleneglycol (PEG)*
Polyethyleneterephthalate (PET)
Polypropylene (PP)
Polypropyleneglycol (PPG)*
Polystyrene (PS)
Polyurethane (PUR)
Siloxane

UTILIZEAZĂ PRODUSE COSMETICE NATURALE CERTIFICATE
Cele mai cunoscute sigilii de produse cosmetice naturale, cum ar fi COSMOS, NATRUE, Ecocert, CSE etc., au stipulat  pentru produsele cosmetice naturale că toate produsele trebuie să fie lipsite de microplastice. Acest lucru se aplică în mod natural și la ANNEMARIE BÖRLIND. Absența microplasticelor în produsele noastre a fost confirmată și de Greenpeace.

CE PRODUSE ȘI MĂRCI NU CONȚIN MICROPLASTIC?

Portalul „Beat the Microbead” a analizat produsele și mărcile din întreaga lume în ceea ce privește conținutul lor de microplastic. Aici puteți afla dacă produsele pe care le utilizați nu conțin microplastic: www.beatthemicrobead.org/product-lists/ . Desigur, suntem enumerați și noi cu produsele noastre pe acest portal și marcați pozitiv.

Veți găsi, de asemenea, aici o listă de ingrediente pe care „Beat the Microbead” le clasifică ca tipuri de microplastic periculos și dăunător pentru mediu. Pentru mai multe informatii pe aceasta tema puteti acesa acest link.

Pe acoperișul lumii – Ulei de cireșe din Nepal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Coș
Close Wishlist
Închide Vizualizate recent
Close
Close
Categorii