Uleiul !Nara și efectul său special asupra pielii noastre

annemarie boerlind nara pflanze

Fie că este vorba de corp, față sau păr – uleiurile sunt încă în vogă. Și pe bună dreptate: uleiurile vegetale au o structură similară cu cea a acizilor grași din piele și, prin urmare, pot proteja și reconstrui pielea. Noi am găsit un ulei special care este extras din arbustul !Nara și folosit într-unul dintre produsele noastre.

DE UNDE PROVINE ULEIUL !NARA?
În mijlocul deșertului Namib, în Parcul Namib Naukluft din Namibia, Africa, crește o plantă deosebit de rară: !Nara. Planta, care aparține familiei cucurbitaceelor, există probabil de 40 de milioane de ani. O plantă poate trăi până la 100 de ani.

Arbustul fără frunze, care crește până la o înălțime maximă de un metru, pare destul de discret. Dar tufișul său de ramuri poate acoperi o suprafață de până la 1500 m² și astfel poate aduna nisip. Astfel se formează dune în care cea mai mare parte a plantei este ascunsă.

planta nara

!Nara se găsește exclusiv într-o zonă foarte specifică a deșertului, de-a lungul râului Kuiseb, în regiunea Erongo. Numai în această zonă planta are șansa de a ajunge la apele subterane cu rădăcinile sale pivotante de 60 de metri adâncime. Se estimează că populația de plante !Nara este de doar câteva sute până la câteva mii de exemplare.

ȘTIAȚI CĂ?

Semnul exclamării înaintea lui !Nara reprezintă un așa-numit sunet de clic care apare în limba africană. Acest sunet se formează prin pocnirea limbii. Poziția limbii și modul în care se inspiră joacă un rol important în producerea sunetului de clic corect.

CE FACE CA ULEIUL !NARA SĂ FIE ATÂT DE SPECIAL?

Uleiurile diferă în funcție de spectrul lor specific de acizi grași. Prin urmare, acestea au și un efect diferit asupra pielii. În timp ce acizii grași saturați și mononesaturați pot fi produși de corpul nostru, acizii grași polinesaturați, cum ar fi acidul linoleic, trebuie să fie furnizați prin alimentație. Prin urmare, ei sunt numiți esențiali.

ulei nara

Uleiul de Nara este bogat în acid linoleic, care aparține familiei de acizi grași omega-6. Deși nu poate fi produs de organism, acesta este de fapt o componentă a pielii sub formă de ceramide, se află în epidermă. Acidul linoleic este important pentru buna funcționare a barieri cutanate și pentru echilibrul de apă al pielii. Datorită proprietăților sale, uleiul de !Nara are un efect de întărire a barierei și de păstrare a umidității.

Uleiul galben-auriu este extras din semințele uscate prin presare la rece. Acesta conține aproximativ 19% acizi grași saturați, 23% nesaturați și 58% polinesaturați.

DE LA CINE OBȚINEM ACEST ULEI PREȚIOS

În această regiune locuiește tribul Topnaar, numai ei au voie să recolteze și să prelucreze aceste fructe galbene, rare. O dată pe an, planta !Nara produce fructe asemănătoare pepenilor, care ating o dimensiune de aproximativ 15 cm în diametru și cântăresc aproximativ 1 kg. Acestea conțin aproximativ 250 de semințe asemănătoare semințelor de dovleac, bogate în ulei și proteine.

FEMEI NARA
pepene nara

 

Atunci când șacalii încep să mănânce fructele, topnaarii știu că acestea sunt coapte. De asemenea, fructele dezvoltă un miros mai puternic în această perioadă. Recoltarea are loc fie dimineața devreme, fie seara târziu, când spinii fructelor de !Nara sunt moi din cauza umidității.

ÎN CE PRODUS SE FOLOSEȘTE ULEIUL DE !NARA?

Achiziționăm o cantitate anuală de 250 de litri de ulei prețios !Nara de la Topnaar. Prin cumpărarea regulată a uleiului peste prețul pieței, susținem independența și condițiile de trai ale populației din deșert. O cantitate mai mare de achiziție nu este posibilă, deoarece uleiul este principalul aliment al Topnaar. Cantitatea anuală este folosită într-un produs foarte special: capsulele NATUROYALE Golden Care, acest produs este de obicei ediție limitată.

Formula prețioasă a uleiului de corp din ulei de !Nara, Inca Omega organic și ulei de jojoba organic conferă pielii o senzație de catifelare datorită efectului său de cașmir. În plus, uleiul întărește bariera cutanată și protejează pielea de uscare. Extractul de lupin alb pe care îl conține promovează, de asemenea, formarea colagenului. Textura ușoară este absorbită rapid, fără a lăsa o peliculă grasă.

naturoyale
Celulele stem vegetale în produsele cosmetice: ce se ascunde în spatele lor lor?
Pe acoperișul lumii – Ulei de cireșe din Nepal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș
Wishlist
Vizualizate recent
Categorii