fbpx

Pentru o piele frumoasă: Cum acționează colagenul natural

În lumea frumuseții colagenul trăiește un apogeu. Nu este de mirare, deoarece acest ingredient potent asigură ca tenul să fie ferm și întins. În Japonia și Coreea există chiar și restaurante speciale de înfrumusețare care servesc alimente care conțin colagen. Dar ce este mai exact colagenul? Cum puteți păstra propriul colagen al pielii și ce este noul NATU COLAGEN FLUID de la ANNEMARIE BÖRLIND?

CUM ACȚIONEAZĂ COLAGENUL?

În corpul uman, colagenul nu se găsește numai în piele, ci și în dinți, cartilaje și oase. El este o proteină, cunoscut și sub numele de „proteină structurală” și este componenta principală a țesutului conjunctiv. Acestă proteină ​​formează împreună cu fibrele de elastină o rețea solidă. Umple epiderma astfel încât aceasta să rămână fermă și plină. Una dintre proprietățile speciale ale colagenului este că poate stoca multă apă în piele, ceea ce ajută la menținerea fermității.

Din păcate, de la vârsta de aproximativ 20 de ani, colagenul din pielea noastră începe să scadă cu aproximativ un procent în fiecare an. În plus, fumatul, consumul de alcool sau radiațiile UV împreună cu formarea radicalilor liberi favorizează destructurarea colagenului. Aceasta înseamnă că fața își pierde conturul și se formează linii fine – mai întâi în zona maxilarului și apoi pe obraji.

DE CE ESTE UTILIZAT COLAGENUL ÎN COSMETICĂ?

Colagenul este utilizat în cosmetică sub formă de creme hidratante sau produse pentru reducerea ridurilor. Cu toate acestea, proteina nu poate pătrunde prin epidermă, adică prin stratul superior al pielii. Totuși, utilizarea cremelor cu colagen au un efect asupra pielii: proteina formează o peliculă care stochează apa. Acest lucru permite colagenului să aibă un efect hidratant și să protejeze pielea de uscare. Pielea va fi de asemenea mai fină și mai moale la atingere.

Noutate în cosmetica naturală: fluidul NATU COLLAGEN

De regulă, colagenul se obține din surse animale precum de la porci, vite și pești. ANNEMARIE BÖRLIND renunță însă la extractele de origine animală în toate produsele sale. De aceea  Fluidul NATU COLLAGEN  este primul produs care utilizează colagen vegetal. Aceasta se obține biotehnologic din porumb, soia și grâu. Un alt avantaj: poate stoca o cantitate mai mare de apă decât colagenul produs în mod convențional.

AMPLIFICATORI DE COLAGEN: LUPIN ȘI VITAMINE

Dar asta nu este tot. Prin combinarea și cu alte ingrediente active de înaltă calitate  FLUIDUL NATU COLLAGEN reduce descompunerea colagenului și stimulează formarea propriului colagen al pielii.

 LUPIN ALB

Semințele lupinului alb sunt bogate în lupeol. S-a demonstrat că proteina hidrolizată obținută din acestea stimulează formarea colagenului. Acest lucru crește fermitatea și elasticitatea pielii.

VITAMINA C

Acest efect de amplificare este susținut de vitamina C (ascorbil glucozid), care în calitate de antioxidant neutralizează radicalii liberi și protejează și stimulează formarea de colagen nou.

LALEAUA NEAGRĂ

Un alt ingredient activ inovator este extractul din florile de lalea neagră. Acesta nu numai că are efect antioxidant, dar întărește bariera pielii de protecție și stimulează, de asemenea, sinteza proprie a acidului hialuronic.

Apropo de hidratare: Pentru a stabiliza structura colagenului, este esențială, în orice produs cosmetic, existența unui amestec echilibrat de ingredeinte hidratante. FLUIDUL NATU COLLAGEN conține acid hialuronic din ciuperca termella fuciformis, squalane extras din trestia de zahăr și arginină. Squalane protejează pielea de pierderea umidității și este similară cu sebumul propriu al pielii. Argininele sunt blocuri proteice care mențin mantaua de protecție, și pielea hidratată, ea există și în mod natural în pielea umană.

CUM SE UTILIZEAZĂ FLUIDUL NATU COLLAGEN?

Aplic aproximativ 8 picături de lichid pe pielea curată, dimineața și seara. Datorită tubului practic de picurare lacrimă, NATU COLLAGEN FLUID  poate fi dozat perfect. Fluidul are o textură ușoară și lasă o senzație mătăsoasă. În zilele foarte calde folosesc doar fluidul, deși am pielea destul de uscată. În rest, aplic o cremă de zi sau de noapte peste fluid. Fluidul este recomandat de la vârsta de 30 de ani. Aș descrie parfumul fluidului ca fiind unul floral delicat, cu o nuanță de vanilie și lemn de santal. Tenta roz delicată a fluidului asigură un efect plăcut și imediat asupra pielii, iar tenul are o nuanță frumoasă și uniformă.

Sfat suplimentar

Sunt un mare fan al produselor hidratante. Cu toate acestea, pielea mea are nevoie și de o anumită cantitate de grăsime în îngrijire, astfel încât să nu se tensioneze. De aceea îmi place să folosesc FLUIDUL NATU COLLAGEN  ca bază. Apoi aplic crema mea de zi  LL REGENERATION, care îmi hrănește pielea și o face suplă.

DAR CE PUTEM SPUNE DESPRE SUSTENABILITATE?

Pentru ANNEMARIE BÖRLIND, frumusețea și sustenabilitatea sunt strâns legate. Prin urmare, întregul lanț de producție și livrare a FLUIDului NATU COLLAGEN  este neutru din punct de vedere climatic. CO2 emis în timpul producției – nu ar fi posibil să se fabrice un produs fără energie – este compensat prin finanțarea unui proiect de apă potabilă în Cambodgia.

[vc_separator]

JULIA KEITH

(Autor invitat)

Julia Keith scrie despre cosmetice naturale pe blogul ei Beauty Hunt din 2010

Îngrijirea tenului masculin: tot ce are nevoie
Acidul hialuronic vegetal– puterile nemăsurate ale acestei substanțe minune
Close Coș
Close Wishlist
Vizualizate recent Close
Close

Close
Meniu
Categorii