Sistemul natural de curățare a pielii noastre

header dna

Pentru majoritatea dintre noi este un ritual automat: venim acasă și ne spălăm pe mâini. Este de la sine înțeles să spălăm murdăria colectată de pe tastatura de la  birou, coșul de cumpărături. Pielea de pe mâini este adesea studiată, spălată și îngrijită. De asemenea, pe parcursul zilei se acumulează multă murdărie și pe tenul nostru. O mare parte a curățării o face chiar pielea, dar mai ales odată cu înaintarea în vârstă, un sprijin devine imperios necesar.

IMPURITĂȚILE DIN MEDIU – STRES PENTRU PIELE

Uneori parcă ar fi vrajit. Ne îngrijim tenul, îl curățăm zilnic și totuși nu obținem un ten proaspăt și radiant. În schimb, tenul nostru pare palid și neuniform. Care este cauza?

Pielea noastră este expusă la o multitudine de influențe: radiații UV, poluarea aerului, praful din casă, aerul uscat al radiatoarelor și sistemele de climatizare – zilnic în jur de șapte miliarde de molecule dăunătoare ne atacă pielea. Ce număr imens! În mod logic, sistemul natural de curățare a pielli, care de altfel odată cu vârsta va funcționa mai puțin eficient, își atinge limitele. Celulele moarte se acumulează în celulele pielii, tenul devine palid și cenușiu. Formarea de colagen și elastină este inhibată, iar pielea își pierde tonifierea și elasticitatea.

 

INFLUENȚE EXTERNE ASUPRA TENULUI

Murdăria provocată de factorii de mediu este cel mai mare dușman al pielii noastre, împreună cu razele UV. Ca urmare a încălzirii globale, poluarea aerului este in creștere: smogul este o problemă, în special în orașele mari. Praful extrem de fin se depune pe piele. De asemenea, praful de casă, polenul și fumul de țigară sunt factori suplimentari care favorizează îmbătrânirea prematură a pielii.

proteazom blog

 

SISTEMUL NATURAL DE CURĂȚARE A TENULUI: PROTEAZOMUL

Zilnic avem parte de curatare, deoarece pielea noastră știe să se ajute singură. Principala functie a proteazomilor este sa elimine toxinele din piele. Aceasta este versiunea scurtă. Dar ce se întâmplă exact?

Ca de obicei, este vorba despre proteine. Ele au o importanță vitală pentru toate formele de viață. Sunt prezente sub cele mai variate forme în toate celulele și reglează diverse procese. În 2004, o echipă de cercetători israelieni a găsit răspunsul la întrebarea privind eliminarea proteinelor nedorite și curățarea celulelor. Pentru această descoperire, cei trei cercetători au primit premiul Nobel pentru chimie.

Echipa de cercetare a descoperit un ciclu important în care proteinele nedorite sunt marcate și transportate în proteazom. Proteazomul este practic coșul de gunoi al celulelor. Aici, proteinele sunt descompuse în aminoacizi individuali, stimulând astfel răspunsul imun. Din aminoacizii rezultați se pot forma noi proteine. Un fel de sistem de reciclare care are loc în celulele noastre și astfel, asigură printre altele și regenerarea pielii. Destul de complex și ca  multe alte procese din corp sunt un mic miracol. Un proces care se desfășoară zilnic neobservat de către noi.

Eficienta sistemul de curățare a pielii noastre scade odată cu trecerea timpului. Pielea matură lucrează de patru ori mai lent decât pielea tanara. Bine că există sprijin

AJUTĂ PIELEA SĂ SE AJUTE SINGURĂ: NATUREPAIR DETOX & DNA-REPAIR FLUID

Fluidul protector pentru pielea deteriorată și suprasolicitată, sprijină sistemul natural de curățare a pielii. Echipa de dezvoltare de la ANNEMARIE BÖRLIND a apelat și în acest caz la natură. Ingredientele active, perfect combinate în fluidul delicat, acționează ca un remediu revigorant pentru piele. Proteinele deteriorate pot fi mai bine descompuse în celule și înlăturate. Astfel se activează regenerarea pielii. Celulele stem vegetale susțin suplimentar repararea și îngrijirea pielii. Tenul nostru pare mai proaspăt, pielea devine mai uniformă și capătă strălucire.

CELE MAI IMPORTANTE INGREDIENTE ACTIVE DIN NATUREPAIR:

  • Complexul de substanțe active Proteolea® este inspirat de descoperirea acestor laureați ai premiului Nobel menționați anterior și stimulează tocmai această descompunere a proteinelor. Complexul este compus din extract de frunze de măsline, extract de jujube și levan. În general, complexul stimulează combaterea radicalilor liberi, descompunerea proteinelor deteriorate și tonifierea pielii.
  • Celulele stem naturale de stejar, MeristeM, sprijină regenerarea celulelor și menține caracteristicile celulelor tinere.

CURĂȚAREAEA PIELII: PAS CU PAS

Practic aproape nimic nu funcționează de la sine. Prin urmare, înainte de a forța sistemul natural de curățare a pielii noastre, ar trebui să luăm în considerare și curățarea mecanică. După o zi lungă cu machiaj și numeroase influențe a mediului, un produs bun de curățare este un început important pentru îngrijire.
De aceea baza rutinei mele actuale de îngrijire este  spuma  delicată de curățare de la AQUANATURE. O componentă importantă a spumei este aloe vera organică, care hidratează optim pielea. La fel ca în cazul tuturor produselor ANNEMARIE BÖRLIND, se renunță și la acest produs la plante modificate genetic.

SPUMA blog aquanature

 

Aplic spuma de curățare dimineața și seara, cu mișcări circulare blânde pe întreaga față. Apoi spăl spuma cu apă călduță și pielea este gata pentru următorii pași de îngrijire.

SFATURI PENTRU CURĂȚAREA ZILNICĂ A TENULUI:

  • Mai bine dublu: curățarea seara este firească  Totuși, merită să vă luați timp pentru curățarea tenului și dimineața. Peste noapte pielea excretă toxinele prin procesele celulare și se pot acumula celule moarte.
  • Demachierea la orice oră: indiferent cât de lungă a fost seara, machiajul trebuie să fie îndepărtat. Pielea are nevoie de regenerare, iar porii trebuie să respire.
  • Temperatura potrivită este crucială: pentru curățarea tenului apa călduță este cea mai bună. Dacă apa este prea rece, porii se vor contracta. Dacă apa este prea caldă, pielea se iritată rapid și se înroșește.
  • Prosoape proaspete pentru mai multă igienă: utilizarea unui prosop în fiecare zi sună decadent, dar face bine pielii. Astfel nu ne expunem fața la germenii și reziduurile din ziua precedentă. În plus, prosoapele mici de față nu sunt o investiție mare. Pielii îi place mai mult o tamponare blândă decât o uscare prin frecare. 

După curățare cu spuma delicată sau un produs la alegere, pielea este perfect pregătită pentru fluidul delicat NATUREPAIR. Una-două mici apăsări pe pompă sunt suficiente pentru a furniza feței, gâtului și decolteului suportul pentru curățarea pielii. Produsul poate fi aplicat atât dimineața cât și seara. Dacă este necesar, aplicați suplimentar crema de zi sau de noapte obișnuită.

Ingredientele ingenioase ajută la curățarea pielii tale, aproape de la sine, în timp ce dormi sau lucrezi. Așa vei arăta proaspătă și după o zi lungă, mai puțin palidă și fața ta își recapătă tonifierea naturală.

naturepairdna blog

Articol scris de

JULIANE MÜLLER


Din 2014, Juliane a publicat în mod regulat articole despre modă, stil de viață și frumusețe pe blogul său Julie’s Dresscode.

muller
3 pași pentru rutina zilnică de demachiere
O curatare frumoasa: Cele mai bune peelinguri pentru fata
Coș
Wishlist
Vizualizate recent
Categorii
Sansara.ro