Peeling-urile sunt atotștiutoare. Oferă o piele moale, delicată, îndepartează impuritățile și au chiar un efect anti-îmbătrânire. Am să vă dezvălui ce tip de peeling este potrivit pentru care tip de piele și cum să utilizați produsele în mod corect. Cum putem obține o piele frumoasă cu cele mai bune peelinguri pentru ten.
O piele frumoasă: Cele mai bune peelinguri pentru ten
Vi se pare un scenariu cunoascut ? Lunile lungi si întunecate de iarnă nu numai că mi-au afectat starea de sprit, dar și pielea. Sunt extenuată, tenul meu este palid și pare obosit. Care poate fi cauza?
Frigul și aerul încălzit din casă mi-au uscat pielea. Apar coji și simt ca pielea mea este mai fragilă, lipsită de strălucrire naturală. Este un dezavantaj, deoarece ridurile și impuritățile se formează rapid pe pielea uscată. In plus, nu numai că se acumulează depuneri pe piele, cum ar fi celulele moarte și sebum , dar și fum, smog ,bacterii și reziduri ale produselor de îngrijire, pot duce, de asemenea, la un ten palid, tern, încărcat, toate acestea contribuie la îmbătrânirea pielii pe termen lung. Singurul lucru care te ajută în aceeastă situație este un peeling. Cuvantul “peel” înseamna “a decoji”. Mai precis, cu ajutorul acestui produs, celulele moarte ale pielii sunt îndepărtate mecanic sau chimic. Întodeauna comparăm un peeling cu o revizie generală a pielii.
DE CE SUNT PEELINGURILE ATAT DE IMPORTANTE?
Piele noastră, are trei straturi, și se reînoiește la fiecare 28 de zile. În acest timp, celulele migrează încet de la stratul intermediar, derma, până în stratul exterior, epiderma. Aici ele mor și sunt îndepărtate.
Peelingul ajută la îndepărtarea celulelor moarte, stimulează circulația sângelui și formarea de celule noi, în funcție de tipul peelingului, poate reda fermitatea pielii sau poate reduce pigmentarea. Eu, personal, mizez pe Peelingul enzimatic, cu ajutorul căruia pielea mea arata mai proaspătă si are o nouă energie. Folosesc peeling și pentru pielea corpului, în special în zonele aspre ale coatelor și genunchilor, acesta face ca pielea mea sa fie moale si catifelată. Pentru corp folosesc un gel de duș exfoliant ce imi lasă pielea fină și netedă.
SUNT PEELING-URILE DĂUNĂTOARE PENTRU MEDIUL ÎNCONJURĂTOR?
Unele peeling-uri conțin adesea mici particule de plastic care ajung în apele subterane prin canalizare și astfel poluează. ANNEMARIE BÖRLIND refuză in mod constant să utilizeze în toate produsele, ingrediente cum ar fi PEG, parafină, derivați din petrol și microplastice. Mai multe informatii despre microplastice gasit aici.
CÂTE TIPURI DE PEELING EXISTĂ ȘI CARE CUI SE POTRIVESC?
In principiu,pentru fiecare tip de piele – de la uscată , până la sensibilă sau grasă- se poate utiliza un peeling atâta timp cât este adaptat la nevoile individuale ale pielii. Vă arăt mai departe câteva tipuri de peeling:
PEELING MECANIC
Recomandat pentru pielea, normală, grasă sau mixtă. De obicei acesta este un peeling clasic ce conține particule abrazive vizibile, cum ar fi sâmburi de fructe, zahăr sau sare. Se face o distincție între produsele blânde pentru ten și cele mai aspre pentru corp.
CREMA PENTRU PEELING FACIAL de ANNEMARIE BÖRLIND este un peeling cremos pentru față, cu perle naturale de ceară de jojoba. Îndepărtează pielea moartă. Netezește zonele dure, în cazul tenului neuniform și reglează producția de sebum, conține ți unt de shea hrănitor. Rezultatul: un ten proaspăt, roz și pori rafinați.
PEELING ENZIMATIC
Pentru toate tipurile de piele inclusiv cea sensibilă. Peelingurile enzimatice, fie că sunt sub formă de pudră sau de cremă, sunt foarte delicate cu pielea. Enzimele naturale, de exemplu din papaya sau ananas, descompun proteinele ce formează punți între celulele. După un timp scurt de aplicare, celulele moarte ale pielii se desprind și pot fi spălate împreună cu particulele de murdărie. PEELING ENZIMATIC de ANNEMARIE BÖRLIND activează, de asemenea, reînnoirea celulară și furnizează pielii aminoacizi, vitamine și minerale datorită conținutului cu aloe vera certificată organic. Tenul rămâne curat și proaspăt, însoțit de o strălucire frumoasă.
PEELING CU ACID DE FRUCTE
Pentru pielea grasă, cu imprefecțiuni și acnee. Toate peelingurile care acționează cu acizi fac parte din categoria peelingurilor chimice. Peelingurile cu acid de fructe cu alfa-hidroxi-acizi (AHA) din fructe și extracte de plante sunt deosebit de frecvente. Acestea susțin regenerarea pielii prin stimularea nu doar a metabolismului, ci și a formării de colagen . Acest lucru face ca pielea să fie mai elastică și mai suplă. Petele pigmentare întunecate și un ten neuniform sunt, de asemenea, uniformizate. Peelingurile chimice sunt folosite cu succes și pentru impurități și coșuri.
PEELING CU ACIZI DIN FRUCTE de la ANNEMARIE BÖRLIND conține cinci acizi de fructe naturali diferiți, cum ar fi acidul lactic extras din afine și acidul glicolic din trestie de zahăr. Cu un conținut redus de acizi (mai puțin de 10%), acest produs exfoliator este optim pentru începători. De altfel, dermatologii apelează la doze mai mari de acizi din fructe pentru anumite tratamente.
E BINE SĂ ȘTIȚI
Nu vă lăsați descurajați de cuvântul „acid alfa hidroxi” (AHA). Acesta nu este un acid coroziv din laboratorul de chimie, ci un acid din fructe. Acesta este un acid organic care se găsește în mod natural în fructe și plante. Acizii din fructe se împart în acid glicolic, acid citric, acid lactic, acid malic și acid tartric.
CÂT DE DES POT EXFOLIA TENUL?
Cât de des vă puteți exfolia depinde de sensibilitatea pielii dumneavoastră. Ca regulă generală, mai puțin este mai bine. Dacă exfoliați prea des, bariera naturală de protecție a pielii este slăbită. Aceasta devine mai permeabilă și se usucă. Pielea normală și sănătoasă tolerează o aplicare pe săptămână, iar pielea grasă chiar două. Peelingurile cu enzime sunt o excepție. Acestea sunt atât de blânde încât pot fi folosite chiar și zilnic. Pentru pielea uscată și sensibilă, ar trebui să folosiți versiunea mai blândă.
Atunci când folosiți peelinguri cu acizi de fructe, este important să evitați zona ochilor. Pentru a evita deteriorarea pielii, vă recomand să folosiți o presiune ușoară și să nu frecați. Și vă rugăm să nu folosiți exfoliante de corp pe față. Particulele abrazive pe care le conțin sunt prea aspre pentru pielea delicată a feței.
Sfatul editorului
Eu prefer să folosesc peelingul în rutina de seara. Astfel, tenul meu are suficient timp să se refacă peste noapte, iar ingredientele din crema de noapte se pot absorbi mai bine în piele.
Articol scris de
STEPHANIE NEUBERT
Este jurnalistă la BEAUTY KOSMOS din 2006. Printre marile ei pasiuni se numără îngrijirea pielii și starea de bine, nutriția, îngrijirea părului și tendințele în materie de machiaj.