Acidul hialuronic vegetal– puterile nemăsurate ale acestei substanțe minune

BLOG DESEN ah

CE ESTE ACIDUL HIALURONIC?

Acidul hialuronic este o moleculă zaharoasă,  produsă chiar de către organismul nostru. Acest lichid gelatinos reține apa și preia sarcini importante în organism. Astfel, protejează pielea de deshidratare sau este lubrifiant pentru încheieturi. În cea mai mare concentraţie se regăsește în piele.

CUM ACȚIONEAZĂ ACIDUL HIALURONIC?

Cel mai valoros atribut al acidului hialuronic este capacitatea sa extraordinară de a reține apa în cantități foarte mari. Astfel, 1g de acid hialuronic poate reține până la 6l de apă. El umple spațiile dintre celule, absoarbe șocurile în încheieturi și menține elasticitatea țesuturilor. 

De ce este însă acidul hialuronic un ingredient atât de des utilizat în industria de beauty? Datorită capacității sale de a hidrata intens! Astfel, luminează pielea, umple ridurile și revigorează pielea mată. Prin utilizări repetate, crește procentul de hidratare al pielii și previne deshidratarea. Ingerarea acidului hialuronic poate fi benefică însă nu este garantat că acesta va ajunge la locul dorit.

Sfatul editorului

În general, nu este posibilă o supradozare cu acid hialuronic din creme, deoarece acidul hialuronic, ca toate tipurile de zahăr, se degradează rapid pe piele. Pentru a menține efectul de umplere, trebuie să aplicați zilnic hialuron în mod constant.

CUM SE OBȚINE ACIDUL HIALURONIC?

Pentru estomparea ridurilor, acidul hialuronic se obţinea iniţial din creasta de cocoș. Extractul de origine animală genera însă adeseori reacții alergice deoarece proteina de pasăre pe care o conține nu poate fi complet descompusă în organism.

Încă de la înființare, ANNEMARIE BÖRLIND, a refuzat folosirea ingredientelor de origine animală în produse. În schimb, folosește 2 tipuri de acid hialuronic vegetal. Acestea sunt recunoscute de organism datorită structurii lor moleculare și, prin urmare, sunt deosebit de bine tolerate.

EXTRACT DIN CIUPERCA TREMELLA FUCIFORMIS: acid hialuronic obţinut din ciuperca gelatinoasă tremella

HIALURONAT DE SODIU: acid hialuronic extras biotehnologic

ciuperca termella blog

Ciuperca tremurătoare chinezească este formată din mai mulți lobi asemănători unor frunze. Aceștia pot crește până la 15 cm lungime și încep să se miște ușor în apă. De aici și denumirea de ciupercă tremurătoare. Materia primă transparentă, de culoare galben deschis, are un miros ușor dulceag și crește în climatele (sub)tropicale, în special pe lemn de mango.

SIMTE FORŢA ACIDULUI HIALURONIC DE ORIGINE VEGETALĂ PE PROPRIA PIELE

SHAKE IT! Serul nostru cu acid hialuronic bifazic umple pielea datorită ingredientelor sale eficiente, cum ar fi algele roșii, aloe vera organică și acidul hialuronic, lăsându-vă pielea proaspătă și hidratată. O puteți folosi fie ca înlocuitor al cremei de zi și de noapte, fie ca supliment atunci când pielea dumneavoastră are nevoie de un plus de hidratare.

blog ser acid hialuronic

HYDRO BOOSTER Ser intens hidratant oferă pielii o porție suplimentară de hidratare datorită acidului hialuronic pe care îl conține și asigură o senzație de prospețime. Puteți utiliza serul fie ca o a doua etapă de îngrijire – după curățare și înainte de îngrijirea de zi și de noapte -, fie între ele, ca tratament.

Căutați o cremă hidratantă pentru tenul de peste 30 de ani? Atunci seria noastră AQUANATURE este exact ceea ce vă trebuie! De la un cleanser la un serum hidratant, de la o cremă de zi și de noapte la o cremă pentru ochi, nu lasă nimic de dorit. Datorită acidului hialuronic pe care îl conține, seria de îngrijire Aquantaure,  umple ridurile, redă strălucirea pielii și asigură un ten uniform. Apropo: este, de asemenea, perfecta ca îngrijire anti-îmbătrânire pentru pielea mixtă.

aquanature blog
jasmine

JASMINE LÖTTKER

Content Manager

 

Îngrijirea tenului masculin: tot ce are nevoie
Sustenabilitatea produselor cosmetice naturale
Coș
Wishlist
Vizualizate recent
Categorii
Sansara.ro