fbpx

Sustenabilitatea produselor cosmetice naturale

sustenabilitate blog 1

Preocupările privind sustenabilitatea și conservarea resurselor au devenit în ultimii ani mult mai prezente nu doar în politică, ci și în mintea multor clienti. Protecția și conservarea resurselor naturale ocupă un rol important și pentru BÖRLIND. Din acest motiv, am optat pentru certificarea CSE (Certified Sustainable Economics). În această postare pe blog puteți afla ce este special la această certificare și ce înseamnă mai exact.

Încă de la înființarea companiei în 1959, accentul principal în fabricarea produselor noastre s-a pus pe ingrediente naturale. Obținem materiile prime vegetale din proiecte socio-ecologice din întreaga lume – aloe vera din Guatemala, ulei de jojoba din Namibia sau ulei de cireșe din Nepal. Atunci când selectăm furnizorii, acordăm atenție ingredientelor din punct de vedere ecologic și etic, condițiilor de muncă corecte, metodelor de cultivare ecologică, remunerației corecte și respingerii stricte a muncii copiilor.

Crearea produselor de îngrijire naturală  înseamnă și acțiuni responsabile și sustenabile, credem ca acestea sunt legate între ele necondiționat.

DEFINIȚIA SUSTENABILITĂȚII:

“ Un sistem mondial care asigură bazele vieții generațiilor actuale cât și a celor viitoare și nu se poate nărui”

Grup de lucru „Living Sustainability”

Respectăm și protejăm natura din faza de extragere a materiilor prime, până la distribuție și reciclare. De exemplu, folosim hârtie FSC (Forest Stewardship Council) pentru cutiile noastre pliabile și obținem energie electrică din surse 100% regenerabile, așa-numita electricitate verde. Mai mult, compensăm emisiile de carbon printr-un proiect de protecție a climei în Cambodgia, astefl suntem neutri din punct de vedere climatic. Cu ajutorul acestor certificări garantăm desfășurarea activității noastre. Există o serie de standarde și sigilii de calitate care certifică respectarea anumitor cerințe. În Germania, de exemplu, există sigilii bine cunoscute care etichetează produse cosmetice naturale certificate, cum ar fi NaTrue, BDIH Kontrollierte Naturkosmetik, Ecocert și demeter.

CE ESTE SPECIAL LA CERTIFICATUL CSE (Certified Sustainable Economics)

Sigilile convenționale acoperă doar o parte a sustenabilității (de exemplu, protecția mediului), sau se referă doar la domenii de afaceri individuale, cum ar fi grupuri de produse sau proiecte și nu reflectă activitatea generală a companiei. De exemplu, certificarea produsului acoperă doar cerințele legate de produs și nu include și condițiile de producție.

Noi dorim să certificăm  atât produsele noastre, cât și să monitorizăm în mod continuu toate activitățile sustenabilitatea produselor 2companiei. Din acest motiv, am optat pentru certificarea CSE, deoarece aceste directive exced evident criteriile uzuale de certificare a produselor cosmetice naturale. Nu numai produsele, ci întreaga companie și atitudinea sa socio-ecologică sunt verificate și confirmate.

 

 

CSE DINTR-O PRIVIRE

 

sustenabilitatea produselor 3

Certificatul CSE (Certified Sustainable Economics) reprezintă un management corporativ responsabil ecologic, integrat social și orientat spre calitate. Este cea mai exigentă certificare de sustenabilitate din lume pentru companii. Standardul cere respectarea unor criterii înalte absolute, în domeniile ecologiei, domeniul social și cel al economiei. Coordonarea certificării CSE precum și emiterea certificatului sunt realizate de organismul global de inspecție și certificare EcoControl. EcoControl efectuează anual un audit, în care nu se verifică doar dacă compania respectă standardele, dar și dacă s-a dezvoltat în continuare în ceea ce privește sustenabilitatea. Alte domenii care sunt verificate sunt, de ex. apă uzată, deșeurile, condiții de muncă, oportunități de formare pentru angajați, cotă de femei angajate și sustenabilitatea furnizorilor.

 

Apropo: La BÖRLIND femeile domină cu o cotă cu puțin peste 80 %.

Certificatul CSE a fost creat în colaborare cu companii din sectorul produselor cosmetice și al detergenților. BÖRLIND este una dintre cele doar 11 companii din Germania care îndeplinește aceste criterii stricte și a primit acest sigiliu. Pentru noi sigiliul CSE al produselor noastre înseamnă:

  • Respect pentru natură și resurse
  • Obiective legate de muncă, corectitudine și societate
  • Responsabilitatea economică

Bine de știut

Pentru o companie care solicită certificare după standardul CSE, cel puțin 75% din masa produsă trebuie să respecte un standard de produs organic sau natural . Restul de 25% sunt supuse de asemenea unor criterii ecologice. Acest fapt asigură că 100% din procesele de realizare sunt controlate.

CSE creează un reper clar pentru companii și o orientare pentru consumatori, pentru care sunt importante transparența proceselor  și structura întregii companii. Așadar, puteți fi sigur că, cu fiecare produs de la BÖRLIND nu se fabrică doar produse cosmetice naturale de mare eficiență și compatibile, dar și că se protejează resursele și se respectă natura.  Din acest motiv, suntem mândri că am primit acest sigiliu încă din 2012.

Acidul hialuronic vegetal– puterile nemăsurate ale acestei substanțe minune
Close Coș
Close Wishlist
Vizualizate recent Close
Close

Close
Meniu
Categorii