fbpx

Tenul la 30 de ani: Îngrijirea facială pentru ora de vârf a vieții

În plan profesional sau în viața privată  – între 30 și 40 de ani, suntem intens provocați, este ” ora de vârf a vieții” . Desigur că dorim să arătăm fantastic! Redactorul  rubricii de înfrumusețare Katharina von Freyburg explică care tip de îngrijire facială conferă tenului energie și prospețime în această fază solicitantă a vieții și cum să protejăm tenul de primele riduri.

” Va mai crește încă!” a șoptit vânzătorul de încălțăminte, mamei, peste capul meu, în timp ce eu tocmai încercam sandale noi.  La vremea aceea aveam 26 de ani și abia terminasem studiile, dar arătam evident mult mai tânără. Tenul meu bun îl moștenesc de la mama: Între 20 și 30 de ani am folosit doar hidratare ușoară și protecție solară – și în funcție de situație, chiar îmi plăcea că arăt încă ca o adolescentă. Apoi între prima slujbă permanentă, nuntă, promovare și copilul nr. 1 s-a întâmplat: La petreceri nu mi s-a mai solicitat actul de identitate, străinii mi se adresau cu „dumneavoastră” și umbrele din jurul ochilor, după o lungă zi în redacție, nu mai dispăreau complet până dimineața. Zilnic, pe biroul meu aterizau cele mai recente produse anti-îmbătrânire și era timpul ca la cei 30 de ani ai mei, să utilizez eu însămi unul sau altul dintre ele.

ÎMBĂTRÂNIREA TENULUI ÎNTRE 30 ȘI 40

Pentru unii îmbătrânirea tenului începe la mijlocul vârstei de 20 de ani, alții descoperă primele riduri datorate uscării tenului la începutul vârstei de 30 de ani. Cel târziu atunci, este momentul să  oferiți tenului nu doar hidratare suficientă, ci și să preveniți în mod specific ridurile. Pentru că pielea este încă într-o formă de apogeu. Ea repară fără efort daune minore, se reînnoiește în mod fiabil într-o lună și arată fermă și rozalie. Chiar dacă îmbătrânirea tenului nu este încă vizibilă, în straturile mai profunde ale pielii au deja loc procese. Aceste consecințe devin vizibile doar câțiva ani mai târziu. Deoarece pielea este deja mai subțire, producând mai puțină elastină și colagen. În același timp, reacționează mai sensibil la stres – atât în exterior cât și la interior! Și va fi afectată între planificarea carierei și a familiei, construirea unei case sau o călătorie, între stresul locului de muncă și al timpului liber.

DE CARE ÎNGRIJIRE ARE NEVOIE TENUL ÎNCEPÂND CU VÂRSTA DE 30 DE ANI?

Dar ce înseamnă mai exact îngrijirea facială? Care ingrediente active sunt cele mai potrivite pentru un ten cu un aspect tânăr? Nu vă faceți griji, nu trebuie să folosiți nenumărate borcănele și recipiente. În această solicitantă decadă a vieții, apelați pe lângă o protecție solară consecventă, și la o bună îngrijire de bază. Pe lângă hidratare, aceasta ar trebui să conțină și ingrediente care să prevină petele pigmentare, să stimuleze elasticitatea tenului. Totodată este important să aibă astfel un prim efect anti-îmbătrânire asupra pielii. O îngrijire completă o oferă un sistem de îngrijire facială adaptată tipului vostru de piele. Pe lângă crema de zi, trebuie să conțină toate celelalte etape importante de îngrijire. Începând de la curățare, tonifiere, crema de zi și de noapte, până la crema pentru ochi, și la care de acum înainte nu ar trebui să mai renunțați.

PENTRU TENUL DESHIDRATAT

Produsele din gama  AQUANATURE conțin acid hialuronic vegetal, care hidratează intens pielea și umple primele riduri. În plus, acidul hialuronic, combinat cu celulele stem din papirus stimulează reînnoirea celulelor și întărește bariera pielii. Extractul de pufuliță (Epilobium), conținut în serul gamei de îngrijire, netezește tenul. Crema pentru ochi cu cafeină organică asigură stălucire și prospețime zonei ochilor.

PENTRU TEN USCAT

Pentru un ten palid este adecvat sistemul de îngrijire LL REGENERATION: Biocomplexul LL, vitalizează și conferă fermitate tenului. Crema de zi din gamă hrănește și protejează cu unt de shea organic. Crema pentru ochi  reduce ridurile, hrănește cu uleiuri vegetale de înaltă calitate și ingredientele din eufrasia are un efect decongestionant.

Pe lângă rutina de îngrijire facială, puteți oferi tenului un mic upgrade cu un concentrat intensiv. Întotdeauna, exact atunci și atâta timp cât pielea are nevoie de un impuls de frumusețe sau o nevoie specială. HYDRO BOOSTER, de exemplu, oferă pielii hidratare eficientă și durabilă și umple ridurile fine. Dacă pielea este sensibilă sau iritată, SOS SENSITIVE atenuează roșeața cu un complex activ de extract de viță-cu-baloane, ulei de semințe de coacăz și rădăcină de lemn dulce și calmează pielea.

Sfatul editorului

O dată pe săptămână este timp de spa! Seara după curățare mă răsfăț cu masca VITAMIN DUO. Aceasta revitalizează tenul cu fructe de goji, acai și cătină și vitamina E, previne îmbătrânirea prematură a pielii. Și parfumul ei mă relaxează deja când o aplic!

TENUL ÎN ECHILIBRU – MAI PUȚIN ÎNSEAMNĂ MAI MULT!

Cu o astfel de rutină de îngrijire, tenul vostru rămâne în echilibru chiar și în momentele stresante. În special femeile doresc să țină totul sub control în această perioadă de vârf – la muncă și în viața privată. Și asta cât mai bine! Acest standard ridicat pentru noi înșine, îl impunem și aspectului nostru. Astfel, încercăm mereu noi produse, uneori prea bogate sau improprii pentru tipul nostru de piele. La acestea se adaugă stresul în viața de zi cu zi. Nu este de mirare că din ce în ce mai multe femei de peste 30 de ani trebuie să se lupte cu impurități și coșuri. Multe reacționează la acest aspect, aplicând și mai multă cremă și testând și mai multe produse noi. De obicei se obține exact opusul reducerii tenului în echilibru. Uneori pielea supra-îngrijită reacționează cu pustule și coșuri. Dacă nu sunteți sigură ce produse și ingrediente sunt potrivite, vă recomand să faceți o analiză a tenului la cosmeticiană sau dermatolog.

PAUZĂ PENTRU FRUMUSEȚE

Timpul vostru este la fel de bine investit într-un tratament facial profesional.  Chiar și tratamente faciale ocazionale îmbunătățesc în mod semnificativ circulația sângelui în piele și stimulează metabolismul. Tenul arată automat mai proaspăt. Un efect secundar pozitiv: după doar 5 minute de masaj, corpul începe să elimine hormonii de stres și să se relaxeze. Memorați neapărat câteva manevre pentru acasă și preluați-le în ritualul de îngrijirea seara. Următoarea provocare poate veni!

Articol scris de: CATHERINE OF FREYBURG
Katharina von Freyburg lucrează de mulți ani ca editor pentru reviste tipărite și online. De asemenea, se ocupă de subiecte de beauty, wellness și stil de viață pe canalul ei de YouTube „Kathis Kosmos”.

Acidul hialuronic vegetal– puterile nemăsurate ale acestei substanțe minune
Close Coș
Close Wishlist
Vizualizate recent Close
Close

Close
Meniu
Categorii