Aloe vera: Ce poate face o artistă în arta supraviețuirii în deșert

blog teasergrafik aloe vera projekt guatemala 1

Se spune că secretul extraordinarei frumuseți a Cleopatrei a fost aloe vera. Dar ce face această plantă să fie atât de specială? Vă divulg ce multitalent se ascunde în spatele plantei medicinale, de unde procurăm aloe vera și în care din produsele noastre o folosim.

Știați că există peste 450 de tipuri diferite de aloe vera, dar numai una o utilizăm în produsele noastre? Aloe barbadensis, numită și „adevărata aloe vera”, este cea mai cunoscută specie dintre plantele de aloe și cea folosită de noi . Ei îi sunt atribuite majoritatea efectelor curative. Datorită proprietăților sale speciale, este un ingredient îndrăgit mai ales în cosmetică și farmacie. Alte specii de aloe sunt rareori utilizate.

aloe vera mit bluete

Aloe barbadensis o recunoașteți prin frunzele sale gri-verzui, cărnoase și prevăzute cu spini. Pe perioada înfloririi tulpina florală poate atinge o înalțime de 60-90 cm, cu strugurei de culoare galbenă până la roșu, de unde îi vine și numele de „crin de deșert”. De altfel, termenul „aloe” provine din arabă și înseamnă „amar”.

Bine de știut

O frunză matură de aloe poate cântări până la un kilogram datorită conținutului ridicat de apă.

CE PROPRIETĂȚI DEOSEBITE ARE ALOE VERA?

Aloe vera este o plantă independentă, ceea ce înseamnă că poate avea singură grijă de sine. Cei peste 160 de nutrienți și reținerea excepțională a apei ajută planta să se echilibreze chiar și în cele mai extreme condiții de mediu, cum ar fi seceta prelungită și chiar să își vindece singură tăieturi. Amestecul său sofisticat de ingrediente active este format din aminoacizi, vitamine și minerale, carbohidrați, oligoelemente și enzime care stimulează metabolismul.

 

Ceea ce face însă ca aloe vera să fie ceva special este principalul său ingredient activ acemannan, cunoscut și sub denumirea de aloverose. Acemannan este o combinație dintre o moleculă de zahăr cu lanț lung și o moleculă de proteine. Știați că și noi, oamenii, avem acest ingredient activ în noi? Este format de corpul nostru până la pubertate. După aceea, putem absorbi Acemannanul numai prin alimente. 

aloe barbadensis aussehen

Ne întărește sistemul imunitar și astfel ne protejează de paraziți, viruși și bacterii patogene. În plus, este baza pentru toate celulele care creează conexiuni, inclusiv pereții vasculari ai pielii, tendoanele, articulațiile și structura de bază a oaselor.

LA CE PROBLEME DE PIELE POATE ALOE VERA SĂ OFERE UN REMEDIU?

Aloe vera are un efect calmant, regenerant, antiinflamator, antibacterian și hidratant asupra pielii. Cu ajutorul celor 160 de ingrediente, repară pielea deteriorată și o readuce în echilibru. Este adecvată în special pentru:

  • Arsuri solare
  • Piele uscată
  • Riduri și linii
  • Coșuri și puncte negre
  • Piele sensibilă și erupții cutanate
  • Înțepături de insecte
  • Eczeme și psoriazis

ÎN CARE DIN PRODUSELE NOASTRE UTILIZĂM ALOE VERA?

Aloe barbadensis organică este utilizată în aproximativ 30 de produse ANNEMARIE BÖRLIND – de la îngrijirea după plajă și îngrijirea facială pentru pielea uscată/deshidratată sau cu imperfecțiuni până la machiaj și peeling.

SHAKE CU ALOE VERA 
Produsul nostru de vârf cu ingredientul activ de putere este shake-ul nostru de aloe vera. Aloe vera conținută în el are un efect calmant și reduce iritațiile, roșeața și senzațiile de tensiune. Acest lucru face ca shake-ul nostru vegan de aloe vera să fie îngrijirea perfectă de zi și de noapte pentru pielea stresată.

Știați că? Serul nostru cu aloe vera a câștigat Premiul Internațional de Frumusețe al revistei premium ELLE.

LOȚIUNE DUPĂ EXPUNEREA LA SOARE
După o zi lungă la soare, aloe vera din gelul nostru After Sun calmează pielea stresată și repară zonele arse. Efectul său hidratant și răcoritor calmează roșeața și senzația de piele tensionată.

BIO ALOE VERA DIN ȚARA VULCANILOR

guatemala el progreso 1

Pe lângă nenumărați vulcani și comori culturale, Guatemala, cu climatul său subtropical, este căminul perfect pentru planta de aloe vera.

Sursa noastră de Aloe vera este El Progreso, una dintre cele mai fierbinți și uscate regiuni ale țării. Nu este de mirare faptul că Aloe vera – crinul de deșert – se simte atât de bine acolo.

 

Împreună cu partenerul nostru CAC (Concentrated Aloe Corporation), lucrăm în prezent cu 14 fermieri independenți din regiune. Alți zece se află în prezent în curs de certificare pentru agricultură ecologică controlată, urmând să fie incluși în proiect.

Proiectul asigură fermierilor din orașul Guastatoya preluarea recoltei și a creat deja 250 de locuri de muncă cu salarii echitabile. Noi primim în schimb aloe vera organică de înaltă calitate, care nu este stropită și fertilizată.

projekt aloe vera

ALOE VERA CÂT VEZI CU OCHII

Aloe barbadensis este cultivat pe câmpuri imense în Guastatoya. O fermă acoperă șapte hectare, adică zece terenuri de fotbal. Pentru a supraviețui, plantei îi este suficient unui sezon ploios anual. Recoltarea are loc de două ori pe an: ianuarie-februarie și iulie-august, a doua etapă de recoltare depinzând de sezonul ploios. Perioada de odihnă între ele este foarte importantă pentru o bună dezvoltare a plantei.

aloe vera felder guatemala el progreso

Aloe vera este o materie primă durabilă, deoarece la fiecare patru până la șapte ani, stoloni plantei-mamă pot fi replantați. După aproximativ 18 luni, frunzele sunt gata pentru recoltare.

Doriți să aflați mai multe despre proiectul nostru din Guatemala? Vă răspundem tururor întrebărilor în înregistrarea noastră video.

416e8985a415c6c416018241bfcd5fbc

Articol scris de

JASMINE LÖTTKER

Content Manager

Sustenabilitatea produselor cosmetice naturale
Celulele stem vegetale în produsele cosmetice: ce se ascunde în spatele lor lor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coș
Wishlist
Vizualizate recent
Categorii
Sansara.ro